Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

«Μπαμπά, δηλαδή θα μπορώ να πηγαίνω μπάσκετ και τον Χειμώνα και όταν βρέχει;»…

25/01/2023
624 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Αυτή ήταν η ερώτηση της 10χρονης κόρης μου, μόλις επέστρεψα από την χθεσινή συνάντηση των γονέων με τους αθλητικούς συλλόγους Πυλίου, Καρδάμαινας και Κεφάλου που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Πυλίου, με θέμα τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο χώρο του μπάσκετ.

Μάλιστα, η κόρη μου, μου έκανε αυτήν την ερώτηση, χωρίς να έχουμε κάνει προηγουμένως σχετική συζήτηση, γιατί απ’ ότι φαίνεται, συζήτησαν στο σχολείο με τους συμμαθητές της, το θέμα της δημιουργίας ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ.

Μιλάμε λοιπόν για 10χρονα παιδιά, που δυστυχώς, εξ αιτίας των παραλείψεων και της ανικανότητας όλων (ανεξαιρέτως) των Δημοτικών Αρχών, βλέπουν ως “όνειρο” το να μπορούν να κάνουν προπόνηση μπάσκετ και το χειμώνα. Αυτό το αυτονόητο, για τα υπόλοιπα παιδιά, τα δικά μας το βλέπουν δυστυχώς ως όνειρο.

Η κόρη μου έχει σταματήσει από τον Δεκέμβριο να πηγαίνει στο μπάσκετ (στην Α.Ε. Δικαίου), λόγω του καιρού και η απογοήτευσή της είναι μεγάλη. Περιμένει με αγωνία και ανυπομονησία όπως λέει, να έρθει πάλι ο Μάρτης ή ο Απρίλης για να φτιάξει ο καιρός και να επιστρέψει στις προπονήσεις.

Ζητάμε από τα παιδιά μας, να σταματήσουν να ασχολούνται συνεχώς με τα κινητά και τους υπολογιστές, όμως είμαστε εμείς, οι “μεγάλοι”, που δεν τους δίνουμε την δυνατότητα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, αφού δεν μπορούμε να τους παρέχουμε αξιοπρεπείς χώρους άθλησης.

Δεν θέλω να εστιάσω στο ποιος και πόσο φταίει, για όλα όσα δεν έχουν γίνει σήμερα, αλλά στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Ποιός μπορεί να στερήσει από αυτά τα παιδιά, το δικαίωμα να μπορούν να αθλούνται όλο το χρόνο; Η απάντηση είναι μόνο μία… κανείς.

Εχθές έγινε το πρώτο βήμα. Μπορεί η συμμετοχή του κόσμου να μην ήταν τόσο μεγάλη, όμως το “πάθος” των παρευρισκόμενων για δυναμική διεκδίκηση των “αυτονόητων”, μου άφησε την ελπίδα, ότι επιτέλους “ξυπνήσαμε” και είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι και αλίμονο σε αυτόν που θα συνεχίσει να μας κοροϊδεύει και μπει εμπόδιο στα «όνειρα» των παιδιών μας…


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/02 - 07:49
Μπράβο κ.Πίτση.....
Μπράβο κ.Πίτση, δυστυχώς δεν υπάρχει η στοιχειώδη αξιοπρέπεια από το Δήμαρχο και τον Έπαρχο και να διεκδικήσουν αυτά που αξίζει η Κως !!!Στις αναθέσεις και τα ρουσφέτια είναι τσακάλια !!!Το ακόμα ποιο απογοητευτικό είναι ότι δεν υπάρχει πρόσωπο που να διεκδικήσει το Δήμο πέραν από τους γνωστούς διαπλεκόμενους !!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/01 - 21:37
Δικαίωμα στην υγεία για όλους
Κάποια ημέρα όμως θα σου πει κόρη σου μπαμπά μπορώ να Αρρωστήσω η να χτυπήσω άφοβα γιατί έχουμε ένα καλό νοσοκομείο με γιατρούς !
Λίνα
Λίνα 25/01 - 20:37
Κάντε κάτι τώρα.
Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν πάει κ ο δικός μου γιος στο μπάσκετ. Είναι ένα ανοιχτό γήπεδο που όταν βρέχει κ κάνει κρύο δεν μπορούν να προπονηθουν τα παιδιά. Εύχομαι να σταματήσει αυτό κάποια στιγμή κ τα παιδιά μας να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.
Κατια
Κατια 25/01 - 15:48
Χρηματοδοτηση στα όνειρα τωρα
Μπράβο κ. Πιτση για το άρθρο σας. Εν έτη 2023 είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα. Κάθε τόπος και κάθε γωνιά ελληνική θα έπρεπε να προσφέρει τις αυτονόητες υποδομές για μια παιδεία πνευματική, ψυχική, σωματική. Δεν είναι το νησι μας τριτοκοσμικάς τοπος. Σταματήστε οι αρμόδιοι να του συμπεριφερεστε έτσι. Τα παιδιά μας δεν το αξίζουν αυτό. ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!!! Όλα τα σχολεία να διαδηλώνουν για τα κλεμμένα τους όνειρα τώρα. Οι αρχές να κινηθούν άμεσα και να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά μας. Αλλιώς θα είναι υπόλοιποι!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ