Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Ο εξευτελισμός του ανθρώπινου είδους (και ιδιαίτερα των νεκρών) υπό την “ανοχή” της Εκκλησίας – To παράδειγμα μίας κηδείας covid

08/07/2022
1360 Εμφανίσεις
11 Σχόλια

Δεν ξέρω εάν έχω νιώσει μεγαλύτερη ντροπή για το “ανθρώπινο” είδος, με όσα βίωσα πρόσφατα σε μία κηδεία covid. Από πού να αρχίσω και από πού να τελειώσω;

Από το πώς τελικά κρίνεται μία κηδεία ως covid ή από το πώς αντιμετωπίζει η εκκλησία μας αυτά τα θύματα;

Θα προσπαθήσω να κάνω την αρχή και όπου με βγάλει…

Είναι λοιπόν ένας άνθρωπος ο οποίος κόλλησε κορωνοϊό πριν από 4 μήνες, διασωληνώθηκε και ήταν για περίπου 3 μήνες σε μονάδα covid στην Αθήνα, όπου τελικά δεν κατάφερε να βγει νικητής, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή. Λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή, είχε βγει από την πτέρυγα covid και είχε μεταφερθεί σε άλλη αίθουσα, καθώς δεν είχε κορωνοϊό και το νοσοκομείο, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων, ήθελε να έχει διαθέσιμα δωμάτια. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Πεθαίνει λοιπόν ο άνθρωπος και ως αιτία θανάτου γράφεται ο κoρωνοϊός. Ας το καταπιούμε και αυτό, όχι βέβαια ότι είναι σωστό, αλλά έστω ότι κάποιος μπορεί να το εκλάβει έτσι, ωστόσο κάποτε πρέπει να γίνει μία σοβαρή εισαγγελική έρευνα, για ποιο λόγο και με ποια κριτήρια (αλλά και με ποια “συμφέροντα”) γράφουν με το παραμικρό, ως αιτία θανάτου ενός ανθρώπου, τον κορωνοϊό.

Πάμε όμως παρακάτω. Ο άνθρωπος είναι να μεταφερθεί μ επλοίο από την Αθήνα στην Κω για να κηδευτεί. Λόγω του ότι είναι χαρακτηρισμένος ως νεκρός “covid”, απαγορεύεται να τον ντύσουν και τον φέρνουν γυμνό, μέσα σε μία σακούλα με σφραγισμένο φέρετρο, χωρίς να μπορεί να τον δει η οικογένειά του και στην τελική να δει εάν πράγματι, είναι ο άνθρωπός τους μέσα.

Αν νομίζατε ότι η ταλαιπωρία τελείωσε εδώ, είστε γελασμένοι. Πάμε στο τελευταίο και πιο τραγικό της υπόθεσης. Την αντιμετώπιση που έχει αυτός ο νεκρός από την Εκκλησίας μας. Με την στάση της, λοιπόν η Εκκλησία μας (οι εκπρόσωποί της πιο σωστά), που πρεσβεύει την αγάπη, αντιμετωπίζει τον νεκρό (σύμφωνα πάντα με τις πράξεις που είδα), σαν “μίασμα”.

Άκουσον άκουσον, δεν επιτρέπει να μπει το σφραγισμένο φέρετρο του νεκρού μέσα στην εκκλησία, αλλά τον έχει έξω. Αν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση και η πικραμένη οικογένεια του θύματος να βλέπει να ξετυλίγεται μπροστά της όλη αυτή η «φαρσοκωμωδία», την ώρα που η Κυβέρνηση, για χάρη της οικονομίας, έχει καταργήσει σχεδόν κάθε μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό, ενώ για τους τουρίστες δεν προβλέπεται καν καραντίνα, σε περίπτωση κρούσματος. Αλλά εδώ, δεν μιλάμε για χρήματα, οπότε το Κράτος αδιαφορεί…

Βέβαια, το κράτος, είναι ένα απρόσωπο πράγμα, από το οποίο δεν μπορείς να βγάλεις άκρη ή να ζητήσεις τις ευθύνες από κάποιον, αλλά η εκκλησίας μας είναι δυνατόν να έχει τέτοια στάση;

Σε επικοινωνία που είχα με τον Μητροπολίτη μας κ. Ναθαναήλ, μου ανέφερε ότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ προβλέπουν ότι ο νεκρός πρέπει να παραμένει υπαίθρια (κάτω στο έδαφος) σε χώρο εκτός της εκκλησίας.

Σύμφωνα πάντως, με έρευνα που έκανα σε δύο Μητροπόλεις (σε Ρόδο και Καστοριά),  αλλά και σε επικοινωνία που είχα με Δικηγόρο στην Αθήνα, μου ανέφεραν ότι στις κηδείες covid, επιτρέπεται το φέρετρο να μπει στην εκκλησία, ωστόσο πρέπει να παραμείνει σφραγισμένο.

Ας ελπίσουμε ότι ο Μητροπολίτης μας, θα εξετάσει καλύτερα το θέμα και τουλάχιστον, οι τυχόν επόμενες ανάλογες κηδείες (που εύχομαι να μην υπάρχουν), να μην έχουν την ίδια αντιμετώπιση, που δεν αποτελεί τιμή για κανέναν μας και ιδιαίτερα για την Εκκλησία μας.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 11
Ανώνυμος
Ανώνυμος 15/11 - 11:59
Μπράβο που το φέρνετε στο φως
Αυτός ειναι ο πολιτισμός μας τελικά. Να θάβουμε ανθρώπους όπως δεν θα θάβαμε ούτε τον σκύλο μας. Να μην αντιδράει κανείς, κ εμείς να μένουμε να αναρωτιόμαστε αν αυτό ήταν το καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε για τον άνθρωπο που μας μεγάλωσε, να νιώθουμε τύψεις που δεν αντιληφθήκαμε έγκαιρα τη βία που περιέχει μια τέτοια κηδεία, γιατί το σοκ της ασθένειας και την ξαφνικής απώλειας ήταν τεράστιο.
ΜΚ
ΜΚ 16/07 - 16:11
-
''Μας προστατεύουν'' δεν το βλέπετε; Εδώ τους πήρανε χαμπάρι και τα νήπια.
Ψιτ
Ψιτ 14/07 - 10:22
Ψιτ
Αγαπητε κ.Πιτση ολα αυτα ειναι αποτελεσμα της σηψης η οποια εχει μολυνει γενικα την ζωη μας.....δεν υπαρχει πια ουτε ιερο ουτε οσιο...μονο αγανακτηση και πικρα.....
11/07 - 01:06
Πιπερατο
Όσοι άξιοι να βάλετε τα ράσα αγράμματοι κακοί άνθρωποι ντροπή σας ! Στο νησί λέτε ( εμι φτωχό το αρνί εμι πλατιά η ουρά) έχετε να λέτε δείτε το σακούλι στην ράχη σας και αφήστε των άλλων !!! Κάποιοι ξέρουν καλύτερα!!!!Μεγάλοι κριτές !!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/07 - 20:06
Κηδεία.
Ντροπή τους.
Νομικός
Νομικός 10/07 - 00:25
Εκκλησία
Αυτό είναι περιφρόνηση και περιύβριση νεκρού.
Αγράμματος δικηγόρος
Αγράμματος δικηγόρος 10/07 - 00:23
Εκκλησία
Ο Χριστός άγγιξε τους λεπρούς και ήταν δίπλα σε όσους είχαν πανώλη. Οι εκπρόσωποι του σε τίποτα δεν έχουν μίμηση Χριστού. Μόνο τον μαμωνα βλέπουν για το χρήμα όλα τα θυσιάζουν και τα καταστρέφουν. Εκμεταλλεύονται το Χριστό για να φοράνε στέμματα βασιλικά να κάθονται σε θρόνους και να απολαμβάνουν δόξα με επίδειξη πλούτου. Καμία σχέση με Χριστιανική απλότητα ταπείνωση ακτημοσύνη και αγάπη.
Ααχνώνυμος
Ααχνώνυμος 08/07 - 22:01
Πένθος
Μήν τα βάζετε με τούς παπάδες ο δεσπότης τα κάνει όλα και ειδικά τον Άγιο Γεώργιο
Ανώνυμος
Ανώνυμος 08/07 - 19:39
Δεν καταλαβαίνω...
Που προκύπτουν όλα αυτά; Η οικογένεια μπορεί να δει το αγαπημένο της πρόσωπο.Υπάρχουν επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/02/covid-19-nekra-somata-202102.pdf (δείτε παράγραφο 4.2)
φιλος
φιλος 08/07 - 16:26
ΑΙΣΧΟΣ
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΘΗ ΣΥΓΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
Nemesis
Nemesis 08/07 - 15:29
Τα Ράσα δεν κάνουν τον Παπά.
Θα έπρεπε να Ντρέπονται λοιπόν όταν μιλάνε για Αγάπη και Σεβασμό στους Συνανθρώπους γιατί πολύ απλά οι ίδιοι δεν το κάνουν ούτε μια στο Εκατομμύριο.Να Μάθουν αν δεν το ξέρουν ότι τα Ράσα δεν κάνουν τον Παπά αν δεν μπορούν να τα βγάλουν.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ