Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Διευθυντής καρδιοχειρουργικής αναλαμβάνει αγροτικός γιατρός στην Κάσο. Το νησί ενισχύεται με πνευμονολόγο και αίθουσα για κορονοϊό – δωρεά εφοπλιστή. Στην Κω τι κάνουμε;

11/06/2020
1949 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Διάβασα σε διάφορες ιστοσελίδες 3 ειδήσεις από την ηρωική Κάσο και δεν τις πίστευα. Ο κ. Δημήτρης Τσούπης που ήταν διευθυντής καρδιοχειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού, αναλαμβάνει αγροτικός γιατρός στο μικρό νησί της Δωδεκανήσου.

Ο συγκεκριμένος γιατρός κατείχε ηγετική θέση σε ιδιωτικά θεραπευτήρια , λαμβάνοντας πολύ μεγαλύτερες απολαβές από ότι στην Κάσο. Παρόλα αυτά, είναι ο νέος αγροτικός γιατρός του νησιού, με την είδηση να κάνει τον γύρω του διαδικτύου και η Κάσος να γίνεται πρώτο θέμα συζήτησης. Ο κ. Τσούπης, αποφάσισε να ζήσει και να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στην ακριτική Δωδεκάνησο από άποψη καθώς ήθελε να κάνει ολική αλλαγή στην ζωή του και να απολαύσει την ηρεμία που προσφέρει το ηρωικό νησί.

Μάλιστα διάβασα δηλώσεις του γιατρού για το επιπλέον οικονομικό βοήθημα που θα λάβει από τον Δήμο Κάσου το οποίο φυσικά είναι ένα ποσό συμβολικό , αλλά αποτελεί κίνητρο για γιατρούς να στελεχώσουν το ΕΣΥ στα απομακρυσμένα και μάλιστα μικρά νησιά.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος γνωστοποίησε ότι στο νησί τις επόμενες ημέρες φτάνει πνευμονολόγος από το Σωτηρία. Επίσης εφοπλιστής ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, εξέφρασε την επιθυμία να δημιουργήσει χώρο φιλοξενίας περιστατικών με κορονοϊό και να το εξοπλίσει πλήρως άμεσα. 

Με κινήσεις ΜΑΤ λοιπόν ένα νησί όπου οι κάτοικοι δεν είχαν πρόσβαση σε βασικές δομές υγείας, πλέον είναι πρώτο θέμα συζήτησης για την πρωτοπορία του και την υγειονομική ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες του. 

Ο δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος με μεγάλη χαρά δήλωσε στο Sky Ρόδου ότι ενισχύεται σημαντικά το περιφερειακό ιατρείο του νησιού με τους νέους γιατρούς επισημαίνοντας ότι τα κίνητρα που δόθηκαν από το Δήμο Κάσου και την Περιφέρεια, για να στελεχωθούν με προσωπικό τα ιατρεία των ακριτικών νησιών, είχαν αντίκρισμα.

Πόσο στοίχισε ; Σύμφωνα με τον κ. Ερωτόκριτο ο Δήμος καλύπτει τον γιατρό με το ποσό των 900 ευρώ που του καλύπτει τη στέγαση και τη σίτιση και η Περιφέρεια συνεισφέρει με το ποσό των 450 ευρώ επιπλέον ως επίδομα.

Σε καμία περίπτωση το κίνητρο του καρδιοχειρουργού δεν ήταν οικονομικό και για να μην είμαστε και άδικοι, δεν συμβαίνει και πολύ συχνά κάποιος να αφήσει μία καριέρα σε ένα μεγάλο νοσοκομείο για να γίνει ο νέος αγροτικός γιατρός ενός ακριτικού νησιού. Να όμως που τελικά όλα γίνονται , φτάνει να υπάρχει υπαρκτή διάθεση και σοβαρές προσπάθειες.

Να σας πω ότι δεν έκανα συγκρίσεις με το νησί μας; Θα σας πω ψέματα. Συγχαρητήρια κ. Τσούπη, η επιλογή σας είναι συγκινητική από κάθε άποψη. Συγχαρητήρια στον δήμαρχο που κατάφερε να φέρει έναν πνευμονολόγο στο νησί του έστω και για μερικούς μήνες , κάνοντας όμως μία αρχή. Ελπίζουμε η επιθυμία του εφοπλιστή να προχωρήσει άμεσα και η ηρωική Κάσος να αποκτήσει ένα σύγχρονο χώρο με εξοπλισμό για Covid

Τελικά , μήπως τα πράγματα είναι απλά και εμείς τα κάνουμε δύσκολα; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Κως , που είμαστε περήφανοι είναι ο 3ος τουριστικός προορισμός, το νησί του Ιπποκράτη και τόσα άλλα δεν μπορεί να οργανωθεί υγειονομικά. Τι είναι αυτό που εμποδίζει τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου συστήματος υγείας στο νησί μας; Για ποιο λόγο το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας λειτουργεί ως περιφερειακό ιατρείο όταν θα μπορούσε να είναι ένα σύγχρονο κέντρο υγείας και χώρος φιλοξενίας ύποπτων κρουσμάτων με κορονοϊό; 

Γιατί πρέπει να μιλάμε για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο μας, τα υποστελεχωμένα τμήματα, τα μηχανήματα που δεν λειτουργούν , τα μικρά βήματα εμπρός και τα πολλά πίσω; Για πόσο θα κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατροί, νοσηλευτές και γενικά το προσωπικό του νοσοκομείου; 

Μόνο απορία προκαλεί το γεγονός ότι ένα πλούσιο και μεγάλο νησί όπως η Κως, έχει τόσες αεροδιακομιδές , οι οποίες είναι και πολύ δαπανηρές ενώ αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν σε γιατρούς και στον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου. 

Το 2020 έφερε μία τεράστια παγκόσμια αλλαγή. Η υγεία μπήκε μπροστά και είναι το κύριο μέλημα όλων. Πρέπει λοιπόν , εδώ που έφτασαν τα πράγματα, 15 μέρες πριν ξεκινήσει η πιο περίπλοκη τουριστική σεζόν, να καταλάβουμε ΟΛΟΙ ότι εάν δεν οργανωθούμε υγειονομικά, θα σβήσουμε τουριστικά. Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε η Κάσος. 

 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ