Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

«ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ Η ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ» (27/5/20)

27/05/2020
64 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Φίλεςκαι φίλοι, Αγαπητοί αναγνώστες, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Με καλό ανοιξιάτικο καιρό. Ούτε καύσωνα, ούτε βροχές!

ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ σε μια κανονικότητα την οποία τη λες και πιο… κανονική. Και γυμνάσια και λύκεια φουλ και μετακινήσεις από και προς τις περισσότερες περιοχές.

ΑΝΟΙΞΑΝ τα εστιατόρια, καφέ, υπαίθρια μπαρ και μετακινήσεις σε νησιά. ξανά στη ζωή μας, επιστρέφουμε ξανά στην κανονικότητα. Ποιος μας πιάνει! Φυσικά εδώ τώρα θα μετρήσει η ατομική ευθύνη.

ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. Ελλάδα για διακοπές “ψηφίζουν” και οι Αυστριακοί! Από τις αρχές Ιουνίου δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα για τους Αυστριακούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, όπου πολλά ξενοδοχεία ανοίγουν πάλι για παραθεριστές την 1η Ιουνίου, και από αυτή την ημερομηνία δεν υπάρχουν πλέον κανόνες καραντίνας για τους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων όταν προσγειώνονται στην Ελλάδα, υπογραμμίζει σε χθεσινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

ΑΜΑ είχαμε και λεφτά να το διασκεδάσουμε, τι καλά που θα ήτανε!

ΑΛΛΑ θα μου πείτε, πότε είχαμε λεφτά για να έχουμε και τώρα… Παρ’ όλα αυτά, το διασκεδάζαμε.

ΠΑΝΤΩΣ νομίζω ότι έχουμε μπει για τα καλά στην π. Καραντίνα. εποχή.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ μας έχει γίνει ο νέος χαιρετισμός με τον… αγκώνα. Μέχρις ότου μπορέσουμε να αγκαλιαστούμε, να σφίξουμε τα χέρια, να κτυπήσουμε τον ώμο φιλικά, είμαστε αναγκασμένοι σε αυτόν τον άχαρο σίγουρα αλλά αναγκαίο χαιρετισμό. Ως πότε?

ΑΝΕΒΗΚΑΝ οι μετοχές του Κυρανάκη στη ΝΔ μετά την επίθεση στον Πολάκη. Που τον είπε… κότα.

ΚΑΙ ΝΑΙ! Οι καιροί απαιτούν την άμεση δημιουργία και δράση ενός σύγχρονου εθνικού κόμματος, όπως αυτά που κυριαρχούν εκλογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη, είπε ο Κασιδιάρης και αποφάσισε να κάνει κόμμα δικό του! Σωθήκαμε πάλι με τα ακροδεξιά μορφώματα.

ΜΑΣ την έχουν στημένη από παντού οι Τούρκοι. Προσπαθούν να εξαγάγουν το δικό τους εσωτερικό πρόβλημα. Και θέλουν να δημιουργήσουν ζήτημα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αλλά το πρόβλημα είναι δικό τους. Και είναι παντού.

ΔΕΚΑΞΙ στρέμματα ελληνικής γης κατέλαβαν οι Τούρκοι στον Έβρο, αυστηρή προειδοποίηση Δένδια στην Τουρκία: «Μέχρι τέλος Μαΐου να τα δηλώσετε οπωσδήποτε στο κτηματολόγιο».

ΘΑ ΓΙΝΕΙ η Κως…  καφεδαριό; Θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση της οικείας δημοτικής αρχής αλλά και των ίδιων των καταστηματαρχών στην τροπολογία που συζητήθηκε στη Βουλή, ενόψει της επαναλειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με όσα προβλέπει, με ένα ηλεκτρονικό αίτημα οι ιδιοκτήτες εστιατορίων ή καφέ θα μπορούν να διπλασιάσουν ατελώς τον υφιστάμενο κοινόχρηστο χώρο, που τους έχει διαθέσει ο Δήμος, υπό την προϋπόθεση να μην κωλύεται η διέλευση των πεζών. Θα μπορούν επίσης να αιτηθούν τη μείωση των δημοτικών τελών έως 50% εφόσον δεν κάνουν χρήση της επέκτασης. Παράλληλα, η ίδια τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να χαρακτηρίσουν δρόμους κυκλοφορίας ως πεζόδρομους, προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία στους καταστηματάρχες να απλώσουν και εκεί τραπεζοκαθίσματα για να περιορίσουν τη χασούρα τους. Πάμε λοιπόν για ένα απέραντο… καφεδαριό;

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ για χόρτα; Δεν περιγράφω άλλο! Είναι απαράδεκτη η εικόνα που εμφανίζουν οι μικροί αίθριοι χώροι πρασίνου σε διάφορες περιοχές περιμετρικά της πόλης που τους έχουν πνίξει αλλεργιογόνα αγριόχορτα, διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και μέσα στο κέντρο της πόλης. Τα αγριόχορτα άνουν… πάρτι, δεν το βλέπουν… Και εδώ το ερώτημα είναι απλό. Είναι δυνατόν  από τη μία να κόβονται με βαρύ κλάδεμα οι ευκάλυπτοι στην τάφρο των τειχών και από την άλλη εκατοντάδες εστίες πρασίνου στην πόλη να παραμένουν απεριποίητες, σε μια κατάσταση παρακμής και εγκατάλειψης; Η κατάσταση είναι πραγματικά πάρα πολύ άσχημη, ο κόσμος διαμαρτύρεται και με το δίκιο του. Όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν συμπολίτες μας, «τους ευκαλύπτους ξέρουν να τους υλοτομούν, τα ξερόχορτα δεν ξέρουν να τα κόβουν…».

ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ τα μέτρα της καραντίνας αίρονται και οι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στους ρυθμούς της πρότερης καθημερινότητάς τους. Οι βόλτες με τα ποδήλατα λιγοστεύουν, το ίδιο και αυτοί που γυμνάζονται τρέχοντας ή περπατώντας στον δρόμο. Αντιθέτως, αυξάνονται τα αυτοκίνητα, που με επιθετικούς ρυθμούς απαιτούν τον χώρο που θεωρούν ότι τους ανήκει και παραμερίζουν όλους τους υπόλοιπους. Ποια όμως θα έπρεπε να είναι η κανονικότητα της κίνησης μέσα στην πόλη; Γιατί η βιασύνη όσων κινούνται με το αυτοκίνητο πρέπει να επιβάλλεται στους ρυθμούς όσων κινούνται με ποδήλατα; Και γιατί οι πεζοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα ελεύθερης κίνησης στον δρόμο; Ο στοιχειώδης σεβασμός στις διαβάσεις που είχαμε δει στην πόλη μας πριν την καραντίνα ξεχάστηκε, με τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια να καταδυναστεύουν τους δρόμους μειώνοντας την ποιότητα ζωής όλων μας. Το τελευταίο διάστημα μάς δόθηκε η ευκαιρία να δούμε πώς θα μπορούσε να είναι η κίνηση στην πόλη και πόσοι άνθρωποι θα επέλεγαν εναλλακτικούς τρόπους κίνησης εάν τους δινόταν η ευκαιρία να το κάνουν με ασφάλεια. Μήπως η δημιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης θα μπορούσε να ευνοήσει την κίνηση των ποδηλάτων στο κέντρο; Και μήπως η “εκπαίδευση” στον σεβασμό των διαβάσεων και των ορίων ταχύτητας θα μπορούσε να γίνει με αυξημένους ελέγχους και την απειλή προστίμων;

ΜΕ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΩ

Σοφές κουβέντες προγονών που σε κολλούν στον τοίχο
 σε δεκαπεντασύλλαβο τις μετατρέπω στίχο.
 Απόθανε να σ’ αγαπώ και ζιέ να μη σε θέλω
 σ’ αποθαμένους μοναχά το βγάζω το καπέλο.
 Όπου ‘ναι τρεις και τέσσερις γλάκα μικρό μου γλάκα
 σου το τονίζω σοβαρά και δε σου κάνω πλάκα.
 Ουδείς αναγνωρίζεται στον τόπο του προφήτης
 μας εμποδίζει η σκιά ως φαίνεται της μύτης.

Μικρό μικρό τ’ αλώνι σου, να ‘ναι μοναχικό σου
 συμμισιακό μη το κρατάς ούτε και με δικό σου.
 Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο
 και χαίρομαι ειλικρινά που σε θωρώ χορτάτο.
 Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια
 γνωστή σε όλους συνταγή δεν είναι παραμύθια.

Μη κάνεις μη σου κάμουνε μη πεις να μη σου πούνε

 γιατ’ είναι σίγουρο μετά, ψεγάδι θα σου βρούνε.

 Ό,τι γυαλίζει έντονα κι ό,τι χτυπά στο μάτι

 δεν είναι σίγουρα χρυσός, ούτ’ ακριβό διαμάντι.

 

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

150 κιλά είναι η Καλυκάκενα από το Λασίθι και πηγαίνει στο γιατρό για να της πει ένα τρόπο να αδυνατίσει. 

- Πες μου, γιατρέ, ένα τρόπο για να αδυνατίσω, παρακαλεί τον γιατρό.

- Ωραία, πήγαινε κάτω στο δρόμο, θα δεις το αυτοκίνητό μου, άνοιξε το πορτμπαγκάζ και εκείνο που θα δεις εκεί φέρτο μου και μετά θα σου πω τι θα κάνεις. Μετά από λίγο καιρό:

- Ρε γιατρέ, δεν βρήκα τίποτε στο αυτοκίνητο μόνο μια μουστούχα (= κάτι σαν φίμωτρο που βάζουν στα ζώα, για να μη τρώνε τα σπαρτά). Και ο γιατρός της απαντά:

- Ωραία, αυτό σου χρειάζεται, κυρία μου!

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!


 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ