Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη!

16/04/2019
8 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Φίλες και φίλοι, Αγαπητοί αναγνώστες, ΚΑΛΗΜΕΡΑ Με καιρό αίθριο πριν επιστρέψουν οι βροχές!

ΤΙ ΚΑΚΟ και αυτό φέτος… Αν επιβεβαιωθούν οι μετεωρολόγοι, Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα η εισβολή ψυχρών αέριων μαζών θα τα χαλάσει όλα: επιταφίους, φιλιά αγάπης, σουβλίσματα και υπαίθριες βόλτες!

ΑΛΛΑ ας μην προτρέχουμε. Αύριο είναι η Ε΄ Κυριακή των Νηστειών και για το Πάσχα απομένουν ακόμα άλλες δύο. 

ΠΑΝΤΩΣ προσμένοντας την Ανάσταση, δεν βαδίζουμε ακριβώς στο σωστό δρόμο. Αντιθέτως πορευόμαστε στην οδό της ζήλιας και του φθόνου.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Τα τοπικά γεγονότα, έχουν κατά μια έννοια, την ρυθμικότητα που τους δίνεις. Αν σε αφορά ένα τοπικό γεγονός επενδύεις το ενδιαφέρον σου πάνω σ’ αυτό, αν όχι, είτε το προσπερνάς, είτε το σπεκουλάρεις. Κάθε τοπικό γεγονός μικρό ή μεγάλο έχει βέβαια τα ιδιαίτερά του χαρακτηριστικά, αλλά τα δικά τους χαρακτηριστικά έχουν πάντα και οι τοπικές εκλογές. Τώρα βρισκόμαστε στο προκείμενο, στο “ψητό” των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κάθε κίνηση από ‘δω και κάτω μετρά διπλά, οι υποψήφιοι σκέφτονται δυο και τρεις φορές τις αποφάσεις τους. 

Αυτό τουλάχιστον θέλω να ελπίζω για όλους. Υποψιάζομαι βέβαια ότι έχουμε και μερικούς “αμέριμνους”, μερικούς που αισθάνονται “σίγουροι”, αλλά και αυτοί ακόμη κάνουν δεύτερες σκέψεις.  Σε γενικές γραμμές οι τοπικές εκλογές έχουν πια έναν προσανατολισμό, μια κατεύθυνση. Περίπου έχουμε συνθέσει το παζλ και περιμένουμε την τελική αντεπίθεση.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ  Ενάμισης μήνας πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και υποψήφιοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι και σύμβουλοι, “ανοίγουν τα χαρτιά τους”, παρουσιάζουν τις προτάσεις τους και τα προγράμματά τους για την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεσμεύσεις πολλές. Και είναι αναμφισβήτητο ότι το νησί μας, έχει πολλές δυνατότητες. Πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, φυσική ομορφιά, μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο για ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και με προσέλκυση επενδύσεων που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση. Χρειάζεται ωστόσο ανασυγκρότηση, όραμα, σωστός προγραμματισμός και σχεδιασμός, “τρέξιμο” για διεκδίκηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, που θα μας βάλουν σε μία τροχιά ανάπτυξης αντάξιας της ιστορίας μας. Και σχέδιο σημαίνει όχι μόνο έργα, αλλά όλες εκείνες τις καινοτομίες που θα συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Η Κως είναι ήδη ένα κέντρο τουρισμού και πολιτισμού με παγκόσμια εμβέλεια. Έχει παράλληλα όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί ένα διεθνές κέντρο έρευνας, επιστήμης, ένας πολυδύναμος ενεργειακός κόμβος. Ας αξιοποιήσουμε όλες αυτές τις πολλαπλές δυνατότητες, προς όφελος του νησιού μας και των κατοίκων του.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ είναι ο Ψινάκης που μετά τον Μαραθώνα θέλει να κατακτήσει και τις Βρυξέλλες. Ο ίδιος δηλώνει ότι θέλει να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές και συνιστά στους επικριτές του να πάρουν το… μπούλο!

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ Πώς γίνεται και ανακοινώνουν, μόνοι τους ορισμένοι, ότι θα είναι υποψήφιοι; Πρώτον πρέπει να το ξέρει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και δεύτερον πρέπει να έχει κενές θέσεις!

ΖΗΤΗΣΗ …. Πάντως όσοι σώνει και καλά θέλουν να είναι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν σε συγκεκριμένους επικεφαλής- κυρίως στον Δήμο- που φαίνεται πως υπάρχει ζήτηση. Για εκλογή δεν σας τάζω, αλλά μην τα θέλετε κι όλα δικά σας!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ του σήμερα Συνθλιμμένη είναι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. Και πώς να μην είναι… Όταν χιλιάδες νοικοκυριά μόλις και με τα βίας αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους. Όταν στενάζουν από τις φορολογικές επιβαρύνσεις των τελευταίων χρόνων -άλλη έρευνα του Οργανισμού δείχνει μάλιστα ότι η χώρα μας καταλαμβάνει την 13η θέση ανάμεσα σε 36 χώρες σε φορολογικά βάρη. Όταν οι δαπάνες τους υπερβαίνουν τα εισοδήματά τους και για την κάλυψη των ουσιαστικών αναγκών, αρχίζουν και… κόβουν δαπάνες, περιοριζόμενα στα άκρως απαραίτητα. Σε συνδυασμό δε, με τις μειώσεις των μισθών ή συντάξεων που έχουν υποστεί και με την ανεργία να είναι σε υψηλά επίπεδα, ο μέσος Έλληνας πώς να αντέξει; Περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά της ελληνικής μεσαίας τάξης βιώνουν τέτοιου είδους καταστάσεις. Καταρρέουν κυριολεκτικά, καθώς χρόνο με τον χρόνο γίνονται περισσότερο ευάλωτα, με το κόστος διαβίωσης να αυξάνεται ταχύτερα από το διαθέσιμο εισόδημα, και τα σημάδια της υπερχρέωσης να είναι ολοένα και πιο έντονα. Και κάπως έτσι, η μεσαία τάξη οδηγείται στην εξαφάνιση… Για να μείνουμε πλέον με δύο αυστηρά διαχωρισμένες κοινωνικές ομάδες: τους πλούσιους και τους φτωχούς. Και να λέμε ότι κάποτε «υπήρχε στην Ελλάδα και η μεσαία τάξη»!

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ήταν η ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου επί κακουργημάτων Δωδεκανήσου για έναν κάτοικο της Ρόδου, ο οποίος δικάστηκε με την κατηγορία ότι επί έξι ολόκληρα χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της μητέρας του χωρίς να δηλώσει ότι είχε αποβιώσει.

ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ βέβαια εάν είχε πάει μάρτυρας υπεράσπισης και η Χαρούλα Αλεξίου. Αλλά γιατί να μην πάει;

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ νωρίς το σχολείο. Άδοξο τέλος έχει για πολλά παιδιά η μαθητική τους ζωή αφού εγκαταλείπουν νωρίς το σχολείο. Θλίψη προκαλεί η νέα  «Έκθεση αποτύπωσης της μαθητικής διαρροής στην Ελληνική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, περιόδου 2014-2017» που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η Κρήτη και συγκεκριμένα το Ρέθυμνο είναι η περιφερειακή ενότητα με το μεγαλύτερο πρόβλημα ενώ είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 3,1%, δηλαδή αρκετά χαμηλότερο ποσοστό μαθητικής διαρροής.


ΜΕ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΩ


Ότι περίεργο θωρώ, ακούω ή διαβάζω,

να κάνω ρίμα προσπαθώ και στίχους αραδιάζω.

Όποιον αλήθειες μολογά, την εποχή ετούτη,

τρελό τονε βαφτίζουνε, γιατί βρωμεί μπαρούτι.

Προσπάθεια δεν κάνουνε, για να τους διαψεύσουν,

μόνο του ρίχνουν ρετσινιά, να τον διαπομπεύσουν.

Για να προλάβουν το κακό, προτού να γίνει ντόρος,

να μείνει πεντακάθαρος, ο εδικός τους χώρος.

Τρελό τον ανεβάζουνε, τρελό τον κατεβάζουν,

όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, έτσα λοής τον κράζουν.

Μα ότι λέγαν οι παλιοί, δεν είναι παραμύθια,

από μικρό κι από τρελό, μαθαίνεις την αλήθεια.

Βεβαίως είναι αρκετοί, που τρέλας έχουν δόση

και μας διασκεδάζουνε, κι οπ’ ο Θεός το δώσει.

Όμως υπάρχουν και τρελοί, που τα ‘χουν τετρακόσα

και λεν’ αλήθειες που πονούν, δεν σταματά η γλώσσα.

Αναστολές δεν έχουνε και δεν φοβούνται πράμα,

σαν άντρες πάντα να μιλούν, το ‘χουνε κάνει τάμα.

Σίγουρο είναι πως πολλές, αλήθειες ζεματάνε

και όσοι θίγοντ’ απ’ αυτές, κρυμμένες τις κρατάνε.

Μα κάποτ’ είναι βέβαιο, θα βγούνε εις τη φόρα

και νύχτα όσοι τσι ‘κρυβαν, θα βγουν από τη χώρα.

Πολιτικό υπαινιγμό, δεν έχει τουτ’ η ρίμα,

αν και συχνά προβάλλεται, απ’ της Βουλής το βήμα.


ΑΝΕΚΔΟΤΟ


- Ίντα έπαθες μωρέ Μανούσο και κουτσαίνεις? Ρωτά ο Νικολής

- Που να στα λέω μωρέ Νικολή. Είδα στον ύπνο μου εχθές το βράδυ πως επάτησα ένα καρφί…

- Ε… καλά να πάθεις. Ποιος σούπε να κοιμάσαι ξυπόλητος;


ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ