Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΥΖΗΣ;;;

30/05/2020
141 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αφιερώνεται σε όσους θυμώνουν και παρεξηγούνται όταν τους αποκαλούν Τσολάκογλου ή Γερμανοτσολιάδες.

Τόλμησε κανείς από τους σημερινούς οικονομολόγους, πολιτικούς, Υπουργούς και Πρωθυπουργούς να αυτοκτονήσει;

Είπε κανείς ΟΧΙ στην Μέρκελ και στους δανειστές – τοκογλύφους, όπως είπε ο Μεταξάς ή ο Κορυζής;

Τόλμησε ποτέ ο Ιερώνυμος να αρνηθεί στους εξουσιαστές όπως ο προκάτοχός του αρνήθηκε να παραστεί σε δοξολογία των Γερμανών στην Αθήνα.

Στις 18 Απριλίου αυτοκτόνησε μέσα στο γραφείο του, με δυο σφαίρες ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξανδρος Κορυζής. Λίγες μέρες νωρίτερα στις 6 Απριλίου, είχε απορρίψει το τελεσίγραφο των Γερμανών για απομάκρυνση των Βρετανικών δυνάμεων από την Ελλάδα που του επέδωσε ο Γερμανός πρεσβευτής Έρμπαχ Σένμπεροχ μισή ώρα μετά την έναρξη της Γερμανικής εισβολής στο οχυρό Ρούπελ.

Ήταν το δεύτερο ΟΧΙ της Ελλάδας. Το πρώτο το είπε ο Μεταξάς στις 28 Οκτωβρίου του 1940 εναντίον του ιταλικού φασισμού. Το δεύτερο ΌΧΙ, το είπε ο διάδοχος του, Αλέξανδρος Κορυζής εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας. Υπάρχει σήμερα προσωπικότητα σαν το Κορυζή που να θυσιάσει ακόμα και τη ζωή του, λέγοντας ΟΧΙ στους ισχυρούς; Την απάντηση θα την δώσετε εσείς.

Επειδή στις μέρες μας υπάρχει περίσσευμα Δημοκρατίας και ευαισθησίας, σε κλίμα υποκρισίας που δεν επιτρέπει να εκφράζεται έστω και υποψία πατριωτισμού και εθνικής έξαρσης, εγώ θα απευθυνθώ σε όλους εκείνους που ενοχλούνται όταν δέχονται χαρακτηρισμούς όπως Τσολάκογλου και Γερμανοτσολιάδες.

Και θα επαναλάβω το ερώτημα, υπάρχει σήμερα ένας Κορυζής να υψώσει την φωνή του και να πει όπως εκείνος ένα ΟΧΙ στους εξουσιαστές του λαού και της πατρίδας;

Γιατί ενοχλούνται λοιπόν, από τις διαμαρτυρίες του κόσμου που φωνάζει έξω οι γερμανοτσολιάδες;

Όλοι γνωρίζουμε γιατί το ακούσαμε από τους ίδιους, ότι η Ελλάδα, από το 2010 βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Το δήλωσαν οι Γ. Παπανδρέου, Ε. Βενιζέλος, Α. Σαμαράς και ζήτησαν από μας να δεχτούμε τις πολιτικές που ακολούθησαν για να γλιτώσουμε την χώρα.

Μόνο που εγώ, κάθε φορά όταν κινδυνεύει σε περίπτωση πολέμου, σημειώνονται και ηρωικές πράξεις αντίστασης κατά του εχθρού, από άρχοντες και αρχόμενους, που στην προκειμένη περίπτωση δεν είδαμε ποτέ.

Αντίθετα, οι πολίτες έσκυψαν το κεφάλι, υπέφεραν και ζημιώθηκαν. Έφτασαν στα όρια της φτώχειας και της κατάθλιψης, αυξάνοντας το ποσοστό των αυτοκτονιών ενώ 600.000 νέοι ξενιτεύτηκαν. Μοναδική πράξη αντίστασης αυτά τα χρόνια ήταν το δημοψήφισμα του 62% στα μέτρα λιτότητας και στο μνημόνιο.

Τι έπραξε όμως η πολιτική ηγεσία στα χρόνια του οικονομικού πολέμου και της κατοχής; είπε ΟΧΙ όπως ο Μεταξάς στους φασίστες των τραπεζών, στους τοκογλύφους που κήρυξαν τον πόλεμο στην Ελλάδα και την κατακρεούργησαν;

Είπε ένα ΟΧΙ όπως ο Κορυζής στην τραπεζοφράχτη ευρωπαϊκή ναζιστική Γερμανία της Μέρκελ που κατόρθωσε να δώσει κέρδη στις Γερμανικές τράπεζες ήταν η ζημιά που υπέστη η Ελλάδα; Τίποτε… τσιμουδιά.

Και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ο Τσίπρας προσκύνησαν γονυπετής την Μέρκελ. Ακόμα και ο πολιτικός αχρείος Άδωνης Γεωργιάδης, είδαμε σε φωτογραφίες να προσκυνά τον Σόιμπλε, δηλώνοντας πως είναι καλά τα μνημόνια και δεν θα ήθελε να του κλέψει την δόξα ο Τόμσεν.

Και είχε την πολιτική αναίδεια και θρασύτητα να βγαίνει στην τηλεόραση και να δείχνει από το κινητό του άλλους πολιτικούς που χαιρέτησαν την Μέρκελ. Τέτοια αθλιότητα και τέτοια ξεφτίλα. Με την άδεια μάλιστα των παρουσιαστών που γίνονται ρόμπα και ρεζιλεύουν το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Πώς επομένως να συγκρίνει κανείς τη συμπεριφορά, των σημερινών ηγετών μα, με εκείνη του Κορυζή;

Aπό την μία υπάρχει ο πατριώτης και γενναίος Αλ. Κορυζής, που είπε ΟΧΙ και αυτοκτόνησε και από την άλλη υπάρχουν οι Τσολάκογλοι κι οι Γερμανοτσολιάδες. Αυτοί που μας έβαλαν σε μνημόνια, που ξεπούλησαν την δημόσια περιουσία, την εθνική κυριαρχία, που παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Αυτοί που μας έφεραν στην εξαθλίωση και που τώρα επιτρέπουν το ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας. Τόλμησε κανείς από αυτούς να πει ΟΧΙ και να πάει σπίτι του, να φέρει αντίσταση και να αυτοκτονήσει; Ουδείς. Αν δεν είναι επομένως Κορυζηδες, τότε είναι γερμανοτσολιάδες. Η Πηνελόπη Δέλτα για τον ίδιο λόγο αυτοκτόνησε, μόλις μπήκαν οι κατακτητές στην Αθήνα. Και ο δυστυχής εγγονός της, περιφέρεται σήμερα σαν φάντασμα με τις ενοχές, γιατί παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Πώς να συγκρίνεις λοιπόν, ανδρείκελα με τους ήρωες και τους πατριώτες; Πώς να συγκρίνεις σήμερα τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου με τον Κορυζή, όταν χωρίς αντικειμενικό λόγο και σε συμφωνία με τον Στρος Καν, μας έβαλε στο ΔΝΤ;

Και πώς να συγκρίνεις τον Βενιζέλο που μας έκοψε τις συντάξεις, έβαλε τον ΕΝΦΙΑ, εξαφάνισε τα ομόλογα του δημοσίου και κατέστρεψε χιλιάδες ομολογιούχους;

Και πώς να συγκρίνεις τον Παπακωνσταντίνου και τον Παπαδήμα, τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά όταν απέκρυψαν τις λίστες όλων εκείνων που κατέκλεψαν το χρήμα του λαού;

Πώς να συγκρίνεις όλους αυτούς τους τραπεζίτες, τους Υπουργούς, τους καθηγητές και τους οικονομολόγους του κώλου, που ανακεφαλαιοποίησαν δύο φορές τις τράπεζες και φόρτωσαν τον λαό με τα χρέη τους.

Και πώς να τους συγκρίνεις άλλωστε, αφού και τώρα επιτρέπουν στις τράπεζες να υποπέπτουν σε ποινικά αδικήματα αφού εξακολουθούν να απαιτούν από τους δανειολήπτες να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους, όταν αυτά τα εξόφλησε το κράτος.

Είναι πατριώτες οι πολιτικοί αυτοί που εκβιάζουν με αναγκαστικά μέτρα τους πολίτες να πληρώσουν και τη δόση τους και τα χρέη των τραπεζών;

Γιατί παρεξηγούνται λοιπόν, όταν τους χαρακτηρίζουν Γερμανοτσολιάδες και Τσολάκογλου;

Πιο λυπηρό όμως, από όλα, είναι να υπάρχουν πολίτες που να τους χειροκροτούν και να τους ψηφίζουν… μαζοχιστές και καταφρονημένοι, ραγιάδες του κερατά…

ΥΓ: Όταν μου πειράζουν την πατρίδα και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω και ότι θέλουν ας μου κάνουν.

Και αυτή η πατρίδα δεν λευτερώθηκε με παραμύθια, λευτερώθηκε με αίμα και θυσίες και από αυτά έγινε Βασίλειο και όχι να βραβεύονται οι κόλακες και οι αγωνιστές να αδικούνται. Όταν σκοτώνοταν οι αγωνιστές, εκείνοι κοιμόντουσαν.

Και όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτα. Να ρθει ένας να μου πει ότι θα πάγει μπρος η πατρίδα στεργούμαι να μυ βγάλει και τα δύο μου τα μάτια.

Ότι εάν είμαι στραβός και η πατρίδα μυ είναι καλά, με θρέφει, αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να χω στραβός θα να είμαι.

Ότι σε αυτήν θα ζήσω, δεν έχω να πάω αλλού… (απομνημονεύματα Στρατηγού Μακρυγιάννη)


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ